Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023

Πρόσκληση του ΣΕΕΠΕΑ Ν.Α. σε εκδήλωση για τον Παλαιστινιακό λαό

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης σωματείων των νησιών μας στον Παλαιστινιακό λαό σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνεται το  Σάββατο 4 Νοέμβρη, στην αίθουσα Παναγούλη στο Πνευματικό Κέντρο, στις 18.00, η οποία θα περιλαμβάνει την προβολή της ταινίας- ντοκιμαντέρ: “The Wanted 18”, που προβλήθηκε στο φετινό φεστιβάλ παλαιστινιακού κινηματογράφου στην Αθήνα. Την ταινία θα προλογίσει η Carol Sansour, διοργανώτρια του φεστιβάλ. Επίσης θα γίνει συζήτηση για τις δραματικές εξελίξεις στη Παλαιστίνη, καθώς το κράτος του Ισραήλ αιματοκυλά για ακόμη μια φορά τον Παλαιστινιακό λαό, χτυπώντας με όλα τα μέσα τη Λωρίδα της Γάζας.

Την εκδήλωση διοργανώνουν:

  • Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων ν. Κυκλάδων

  • Σύλλογος εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου

  • Σύλλογος διοικητικών υπαλλήλων Πανεπιστημίου Αιγαίου

  • Σύλλογος ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού Ειδικής Αγωγής Νοτίου Αιγαίου


Δυο λόγια για ταινία:

“The Wanted 18”, 2014

Ταινία ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους. Διάρκεια: 75λ

Σκηνοθεσία: Amer Shomali Παραγωγή: Καναδάς, Παλαιστίνη


Στα τέλη της δεκαετίας του 80, κατά την πρώτη Ιντιφάντα, κάτοικοι της Bayt Sahour, μια μικρής πόλης ανατολικά της Βηθλεέμ αγόρασαν 18 αγελάδες από ένα κιμπούτς με στόχο να αποκτήσουν ανεξαρτησία από τη μονοπωλιακή τακτική των ισραηλινών. Το μποϊκοτάζ των ισραηλινών προϊόντων από τις παλαιστινιακές κοινότητες και η προσπάθεια τους για διατροφική ανεξαρτησία κατέστησε αυτή τη μικρή φάρμα με τις 18 αγελάδες απειλή για την εθνική ασφάλεια του Ισραήλ. Οι κάτοικοι της Bayt Sahour τις έκρυψαν και «ανάγκασαν» τις Ισραηλινές αρχές να εξαπολύσουν επιδρομές προς αναζήτηση των «επικίνδυνων» αγελάδων.

Η ταινία «The Wanted 18» είναι ένα ευρηματικό παλαιστινιακό-καναδικό ντοκιμαντέρ που ξεδιπλώνει αυτήν την ιστορία μέσα από τις συνεντεύξεις των ανθρώπων που την έζησαν από κοντά και συμμετείχαν ο καθένας και η καθεμιά με τον τρόπο τους στην πρώτη Ιντιφάντα. Το ντοκιμαντέρ  συνδυάζει τεχνικές κόμικ book, stop motion, animation, puppet – Claymation, αρχειακού υλικού και σκηνοθετημένων αναπαραστάσεων και προσεγγίζει την ιστορία των καταζητούμενων 18 αγελάδων με καυστικό χιούμορ, ίδιον των αφηγητών της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Ωρολόγιο πρόγραμμα ΕΕΠ-ΕΒΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) (Χρήστος Βουλίωτης - Πρόεδρος ) ...