Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Απεργία αποχή από τις διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης - Κήρυξη 3ωρων στάσεων εργασίας

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) 

(Χρήστος Βουλιώτης – Πρόεδρος ) 

(Σεραφείμ ( Μάκης ) Λάππας –Γεν.Γραμματέας) 

Πανεπιστημίου 59, 4ος όρ., Τ.Κ. 105 64, Αθήνα, 

e-mail: poseepea@yahoo.gr 

ιστολόγιο: www.poseepea.blogspot.gr 

Α.Π.: 53 

Αθήνα, 31/10/2023 

Προς: 

Περιφερειακούς Συλλόγους ΕΕΠ-ΕΒΠ  

Μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ  

Θέμα: Απεργία αποχή από τις διαδικασίες της ατομικής αξιολόγησης - Κήρυξη 3ωρων  στάσεων εργασίας 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,  

Η νέα εγκύκλιος του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. «Οδηγίες αναφορικά με την διαδικασία αξιολόγησης  εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ–ΕΒΠ σχολικού έτους 2023-2024» έρχεται να κάνει  ξεκάθαρη τη συνέχιση του σχεδίου της κυβέρνησης απαξίωσης του δημόσιου σχολείου με  την επιχείρηση υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών στηριγμένης  και στη διαδικασία της «εσωτερικής κι εξωτερικής αξιολόγησης» των σχολικών μονάδων  μέσα σ ‘ένα κλίμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού.  

Σε αυτό το πλαίσιο η συνέχιση της προσπάθειας επιβολής της αντιεπιστημονικής – αντιεκπαιδευτικής «αξιολόγησης» των νόμων 4692/20 και 4823/21 δεν μπορεί να  συνεχιστεί. Συνεχίζουμε την απεργία – αποχή, όπως αποφασίστηκε και στην ετήσια  γενική συνέλευση των αντιπροσώπων της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. που πραγματοποιήθηκε στις  08/07/2023.  

Για την ατομική αξιολόγηση, είναι σε ισχύ η απεργία – αποχή που κήρυξε η  Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. από τις 16/02/2023. Με βάση αυτό, βρίσκονται σε ισχύ οι δηλώσεις  συμμετοχής στην απεργία-αποχή που έχουν υπογραφεί από την προηγούμενη χρονιά. Σε  νέες δηλώσεις συμμετοχής στην απεργία-αποχή και πρωτοκόλλησή τους, χρειάζεται να  προχωρήσουν μόνο όσες/όσοι εκπαιδευτικοί δεν είχαν υπογράψει την περσινή σχολική  χρονιά και όσες/όσοι άλλαξαν σχολείο λόγω μετάθεσης, απόσπασης ή νέας τοποθέτησης  αναπληρωτών.

Το Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ κηρύσσει 3ωρες στάσεις εργασίας για το 1ο ή 2ο 3ωρο του  προγράμματος των σχολικών μονάδων από την Τετάρτη 01/11/2023 μέχρι και την  Πέμπτη 30/11/2023 όπως επίσης και επιπλέον στάση εργασίας που καλύπτει το  ολοήμερο και διευρυμένου ωραρίου (14:00 – 17:30), στο πλαίσιο της αποτροπής της  υλοποίησης του ν.4823/21 και της Υ.Α. 9950/ΓΔ5 ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση  ειδικότερων και λεπτομερειακών θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών  και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού  της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς  της». 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους ΕΕΠ-ΕΒΠ μέλη των συλλόγων διδασκόντων και  όλους τους συναδέλφους που εμπλέκονται με κάθε τρόπο στη διαδικασία της  αξιολόγησης («αξιολογητές» και «αξιολογούμενους») να δηλώσουμε τη συμμετοχή  μας στην απεργία – αποχή της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.  

Υπογράφουμε το έντυπο – δήλωση για την συμμετοχή μας στην απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση και το πρωτοκολλούμε στο/στα σχολείο/σχολεία ή  ΚΕΔΑΣΥ που εργαζόμαστε. Η απεργία- αποχή είναι νομικά κατοχυρωμένη και νόμιμη  ενέργεια αρκεί να πρωτοκολλείται στο σχολείο. Η αποχή των εκπαιδευτικών-μελών ΕΕΠ ΕΒΠ από συγκεκριμένα καθήκοντα προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως  αυτές έχουν ερμηνευτεί από τα αρμόδια Δικαστήρια και συνιστά απολύτως νόμιμη,  συνταγματικά κατοχυρωμένη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή  απεργίας η οποία καλύπτει τους συμμετέχοντες από κάθε πειθαρχική ευθύνη.  

Δεν κανονίζουμε κανένα ραντεβού με τον/την αξιολογητή/ αξιολογήτρια, ούτε  και ανεβάζουμε στοιχεία μας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. 

Προχωράμε σε 3ωρη στάση εργασίας, -αν χρειαστεί-, για τη μη συμμετοχή σε  ραντεβού αξιολόγησης. Συμμετέχουμε όλοι στις στάσεις εργασίας προκειμένου να  είναι καλυμμένοι όλοι/όλες οι συνάδελφοι από κάθε διαδικασία της ατομικής  αξιολόγησης που προβλέπεται εντός διδακτικού ωραρίου. 

Υλοποιούμε την απόφαση για στάση εργασίας όταν ο αξιολογητής ορίσει τις  παρακολουθήσεις. 

Επικοινωνούμε με τους τοπικούς ΣΕΕΠΕΑ για τη συμμετοχή μας στην απεργία αποχή για να είναι ενήμεροι και για υποστήριξη των συναδέλφων. 

 Η απεργία – αποχή της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. καλύπτει σε όλες τις φάσεις τους  συναδέλφους από όλα εξωδιδακτικά καθήκοντα που σχετίζονται με την ατομική  αξιολόγηση όπως από τη συνάντηση με τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης, την ενημέρωσης της  Ψηφιακής Πλατφόρμας, την κατάθεση έκθεσης ατομικής αυτοαξιολόγησης. 

Όλοι μαζί συνεχίζουμε τον αγώνα κατά της Αξιολόγησης, ενάντια στην υποβάθμιση  του δημόσιου σχολείου και κατηγοριοποίησης εκπαιδευτικών, μαθητών, σχολικών  μονάδων! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Ωρολόγιο πρόγραμμα ΕΕΠ-ΕΒΠ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) (Χρήστος Βουλίωτης - Πρόεδρος ) ...