Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Καταγγελία σχετικά με την παράνομη ενέργεια του ΥΠΑΙΘ διάθεσης εκπαιδευτικών και ΕΕΠ στα ΚΕΣΥ χωρίς δική τους δήλωση


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.Ν.Α)
____________________________________________________________________________________
Γ. Παπανδρέου 1, 84100 Ερμούπολη - Σύρος
E-mail: seepeana@gmail.com / Blog: http://seepeana.blogspot.com/


Ερμούπολη, 15/5/2020                                                                                               Αρ.Πρωτ:  3



Προς:
-Την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κα. Νίκη Κεραμέως
- Αυτοτελές Τμήμα Ειδικού Εκπαιδ. Προσ. κ Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού
-Την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ν. Αιγαίου  κα Παραμυθιώτου Μ.

Κοιν.:
-   ΠΟΣΕΕΠΕΑ


ΘΕΜΑ : «Καταγγελία σχετικά με την παράνομη ενέργεια του ΥΠΑΙΘ διάθεσης εκπαιδευτικών και ΕΕΠ στα ΚΕΣΥ χωρίς δική τους δήλωση, σύμφωνα με την εγκύκλιο 51382/ΓΔ4/5-5-20 για τη Λειτουργία των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης».


Ο ΣΕΕΠΕΑ Νοτίου Αιγαίου ενημερώθηκε σχετικά με την υπ. αριθμ. 51382/ΓΔ4/5-5-20 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ με τίτλο: «Λειτουργία των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης». 
Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, αποφασίστηκε αιφνίδια η διάθεση από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης της χώρας, εκπαιδευτικών των Τ.Ε., καθώς και ΕΕΠ από ΣΜΕΑΕ και ΣΔΕΥ στα ΚΕΣΥ, χωρίς δική τους δήλωση.
Η εγκύκλιος μαρτυρά άγνοια για τον τρόπο λειτουργίας των ΚΕΣΥ και των ΣΜΕΑΕ. Η συστηματική υποτίμηση του θεσμού των ΚΕΣΥ είναι άλλωστε φανερή, εφόσον επιλέγεται η προσωρινή στελέχωσή τους με βεβιασμένες και παράνομες πρακτικές, ενώ αγνοήθηκε η ύπαρξή τους κατά τους μόνιμους διορισμούς στην ΕΑΕ.  Είναι ξεκάθαρο ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, ενδιαφέρεται περισσότερο να καλλιεργήσει επικοινωνιακά ενα ιδιότυπο success story και συνεχίζει να αντιμετωπίζει την ειδική αγωγή με προχειρότητα και αποσπασματικότητα, χωρίς σχέδιο και προοπτική , ενώ με σύμμαχο τα πρόθυμα ΜΜΕ , επιδεικνύει  πρωτοφανή αλαζονεία σε οποιονδήποτε ασκήσει κριτική στις επιλογές της, πρόσφατα άλλωστε είναι τα παραδείγματα του εκπαιδευτικού πολυνομοσχεδίου αλλά και της αντισυνταγματικής και παράνομης απόφασης για χρήση καμερών εντός της σχολικής αίθουσας
Το Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Νοτίου Αιγαίου λαμβάνοντας γνώση της εγκυκλίου: «Λειτουργία των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης», αποφάσισε ομόφωνα να καταγγείλει την ενέργεια αυτή καθώς και τη διαδικασία, που ορίζεται ως εσφαλμένη, παράνομη και αυθαίρετη, όπως καταδεικνύεται στην από 08-05-2020 εξώδικη διαμαρτυρία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ.
Συγκεκριμένα, η έκδοση μιας τέτοιας εγκυκλίου, το περιεχόμενό της και οι πρακτικές που απορρέουν εγείρουν τα εξής σοβαρά ζητήματα:
·      Με πρόσχημα την κρίση, οι νόμιμες, παιδαγωγικά και επιστημονικά ορθές πρακτικές και διαδικασίες στελέχωσης των ΚΕΣΥ και διάθεσης προσωπικού καταστρατηγούνται με τη λογική της “κατά παρέκκλιση κάθε άλλης ειδικής ή γενικής διάταξης”. Αυτό δημιουργεί ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο προηγούμενο για την λειτουργία των δομών ΕΑΕ και την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων σε αυτές.
·      Παρακάμπτονται οι διευθυντές των σχολείων, οι σύμβουλοι ΕΑΕ και το ΠΥΣΕΕΠ των οποίων οι  εισηγήσεις θα επέτρεπαν βάσει της κείμενης νομοθεσίας να εκτιμηθούν οι δυνατότητες και συνθήκες διάθεσης των μελών ΕΕΠ
·      Ιδιαίτερα προβληματίζει το γεγονός ότι η εγκύκλιος δείχνει άγνοια και αδιαφορία για τη λειτουργία των ΣΜΕΑΕ και τις ανάγκες των μαθητών και των οικογενειών τους. Παρότι έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, οι μαθητές εξακολουθούν να υποστηρίζονται σε καθημερινή συστηματική βάση από τα μέλη του ΕΕΠ που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες εξ αποστάσεως, με βάση τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ.
·      Η επίκληση των αναγκών της Γ’ Λυκείου και των παράλληλων στηρίξεων στην εγκύκλιο δεν ευσταθεί, διότι αφενός οι προθεσμίες για τους υποψήφιους για πανελλήνιες έχουν λήξει από το Φεβρουάριο οι δε παράλληλες στηρίξεις έχουν περιθώριο έγκρισης έως τον Οκτώβριο.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι η έκδοση της εν λόγω εγκυκλίου δεν έγινε με γνώμονα τις ανάγκες της ειδικής αγωγής αλλά στα πλαίσια μιας επικοινωνιακής πολιτικής εντυπώσεων σε βάρος της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.


Ο Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Νοτίου Αιγαίου ζητά:

·      να αποσυρθεί η ανωτέρω παράνομη εγκύκλιος
·      τα μέλη του Συλλόγου να καταγγέλλουν προς το Σύλλογο παράνομες και αυθαίρετες ενέργειες εις βάρος τους
·      η ΠΔΕ Νοτίου Αιγαίου να διασφαλίσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες και να εξαντλήσει τα έννομα μέσα, προκειμένου να αποφύγει την αυθαίρετη και με αδιαφανείς διαδικασίες τοποθέτηση συναδέλφων στα ΚΕΣΥ χωρίς τη βούλησή τους.

 Καταγγέλλουμε οποιαδήποτε πράξη προσβάλλει δικαιώματα εργαζομένων και εν μέσω κρίσης προσπαθεί να εφαρμόσει κινητικότητα υπαλλήλων (μόνιμων και αναπληρωτών) από τις ΣΜΕΑΕ , ΣΔΕΥ στα Κ.Ε.Σ.Υ. η οποία έχει στόχο να την αναγάγει ως μια πάγια και διαρκή διαδικασία ανακατανομής του προσωπικού. Ο ΣΕΕΠΕΑ Νοτίου Αιγαίου θα είναι παρών σε κάθε απόπειρα καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας και δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων στην Εκπαίδευση. 


Για το Διοικητικό Συμβούλιο



Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.Ν.Α

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας Κυρίες & Κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

    Χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο ή δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας προτείνω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447903159998 και λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

    Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να εκπληρώσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

    Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για ένα δάνειο.
    * Ευκολία - Μπορείτε να κάνετε αίτηση για δάνειο ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε.
    * Ευέλικτο ποσό - Εσείς αποφασίζετε πόσα θέλετε να δανειστείτε.
    * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειό σας εντός 24 ωρών από την έγκριση.
    * Ευέλικτο επιτόκιο - Προσιτό επιτόκιο 3%.
    * Υψηλά ποσοστά έγκρισης - Έχετε 99,9% πιθανότητες να λάβετε το δάνειο
    * Ευέλικτη Αποπληρωμή - Πρέπει να επιλέξετε την Ημερομηνία Αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
    * Απλή ηλεκτρονική εφαρμογή.
    * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και τεχνογνωσία.
    * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

    Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης οικονομικών. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μου τώρα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο γιατί έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο.

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω
    Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp/Telegram: +447903159998

    Οι μεσάζοντες/σύμβουλοι/μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα εργαστούμε μαζί προς όφελος όλων των εμπλεκομένων μερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κήρυξη στάσης εργασίας την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.Ν.Α.) Γεωργίου Παπανδρέου 1, Τ.Κ.: 8...