Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Ενημέρωση σχετικά με την Παράσταση Διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου στις 20/5/20


      Την Τετάρτη 20/5/20 μέλη του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Νοτίου Αιγαίου συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας που συγκάλεσαν από κοινού η Α΄ΕΛΜΕ Κυκλάδων και ο Σύλλογος Δασκάλων – Νηπιαγωγών Σύρου – Τήνου – Μυκόνου. Τα θέματα που τέθηκαν στη συνάντηση αφορούσαν την επαναλειτουργία της Δ’ τάξης των ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ., τις αυθαίρετες διαθέσεις προσωπικού Ε.Ε.Π. στα Κ.Ε.Σ.Υ., την πάγια ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, την χρήση καμερών στις σχολικές τάξεις και το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που προωθήθηκε εν μέσω πανδημίας. Ο Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.Ν.Α. εκπροσωπήθηκε στη συνάντηση από την Αντιπρόεδρο της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, Δεμένικα Κωνσταντίνα. Για λόγους οικονομίας θα αναφερθούμε στα δύο πρώτα θέματα.
       Η Περιφερειακή Διευθύντρια ανέφερε το Υπουργείο δεν έχει δώσει απάντηση στο θέμα της επαναλειτουργίας των ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ., παρά τις συνεχείς ερωτήσεις της ίδιας, διότι άπτεται της γνωμοδότησης της επιτροπής λοιμωξιολόγων. Μας προέτρεψε να δείξουμε υπομονή καθώς την Παρασκευή είναι πιθανό να δοθεί απάντηση. Από τη μεριά μας αντιτείναμε ότι η ολιγωρία του Υπουργείου αναδεικνύει την έλλειψη μέριμνας για το άνοιγμα των δομών της Ειδικής Αγωγής. Μεταφέραμε την αγωνία των γονέων σχετικά με το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Οι μαθητές των ειδικών σχολείων στερούνται όχι μόνο τα παιδαγωγικά προγράμματα, τη σχολική κοινωνικοποίηση και καθημερινότητα αλλά και σημαντικές θεραπευτικές υπηρεσίες την ίδια στιγμή που τα ιδιωτικά θεραπευτικά κέντρα λειτουργούν κανονικά. Η στάση του Υπουργείου δεν αμβλύνει σε καμία περίπτωση την πεποίθηση της άνισης μεταχείρισης των μαθητών με ειδικές και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
      Αναφορικά με την καταγγελία του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.Ν.Α. για τις υποχρεωτικές διαθέσεις Ε.Ε.Π. στα Κ.Ε.Σ.Υ. η κα. Παραμυθιώτου ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα, ότι περνάμε μια πολύ δύσκολη περίοδο, ότι όπου έγιναν οικειοθελείς αιτήσεις όλα κύλησαν ήρεμα και ότι δεν υπήρξαν σημαντικές δυσκολίες γενικά. Εμείς αναφερθήκαμε στις καταγγελίες που λάβαμε από διαφορετικά νησιά και η Περιφερειακή Διευθύντρια μας μίλησε για τις ανάγκες των Κ.Ε.Σ.Υ. αλλά και για την υποχρέωση να εφαρμόσει την εγκύκλιο καθώς η ίδια δεν νομοθετεί. Το παράδειγμα άλλων Περιφερειακών Δ/νσεων που μείωσαν τις διαθέσεις προσωπικού μετά από τις κινητοποιήσεις των συλλόγων δεν φαίνεται ότι θα προκριθεί στη δική μας Περιφέρεια.
        Επειδή η Περιφερειακή Διευθύντρια αναλύοντας την κατάσταση με τη δική της οπτική ανέφερε ότι κατά τη διαδικασία των τηλεφωνικών κλήσεων «κανείς δεν ήθελε να πάει» (στα Κ.Ε.Σ.Υ.), χρειάστηκε να τονίσουμε ότι αναφέρεται σε ανθρώπους που ήδη εργάζονταν στο διάστημα αναστολής λειτουργίας των σχολείων, διαδικτυακά ή τηλεφωνικά, εφαρμόζοντας την οδηγία του Υπουργείου για τη στήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους. Η διάθεση τους αφορά επιμήκυνση ωραρίου δίχως τη συγκατάθεση τους, δίχως υπερωριακή κάλυψη και ενώ παραμένουν διαθέσιμοι ώστε να προσφέρουν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης στους μαθητές των σχολείων όπου έχουν διοριστεί, να ετοιμάσουν εκθέσεις μαθητικής πορείας για τη χρονιά που πέρασε, να θέσουν στόχους, να προετοιμάσουν προγράμματα για τη χρονιά που έρχεται κ.ά. Η κα. Παραμυθιώτου διευκρίνισε ότι εφόσον έχουν διατεθεί στα Κ.Ε.ΣΥ. απαλλάσσονται των καθηκόντων απέναντι στο σχολείο που τοποθετήθηκαν στην αρχή της χρονιάς (ΣΜΕΑΕ, ΣΔΕΥ). Με άλλα λόγια, το Υπουργείο με τη μία απόφαση του αναιρεί την προηγούμενη εις βάρος των μαθητών και των σχολείων της Ειδικής Αγωγής.
      Επιπλέον, η εφαρμογή αυτής της εγκυκλίου δημιουργεί κακό προηγούμενο διάθεσης προσωπικού Ε.Ε.Π. σε άλλες θέσεις από αυτές του διορισμού τους δίχως τη δική τους συγκατάθεση και δίχως τη γνώμη των διευθυντών των Σ.Μ.Ε.Α.Ε., Σ.Δ.Ε.Υ. όπου υπηρετούν ή του Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή μπορούν και να δουλεύουν σε πολλά σχολεία ταυτόχρονα αλλά, πλέον, να αλλάζουν και πλαίσιο εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες που προκύπτουν.
     Σχετικά με τις ανάγκες των Κ.Ε.Σ.Υ. επισημάναμε ότι οι γνωματεύσεις των μαθητών της Γ’ Λυκείου ολοκληρώνονται κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο. Όσον αφορά τις παράλληλες στηρίξεις προτείναμε να μεριμνήσει το Υπουργείο να στελεχωθούν από μεγάλες ομάδες αναπληρωτών όλων των ειδικοτήτων τα Κ.Ε.Σ.Υ. ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες αξιολόγησης ως την προθεσμία της 20ης Οκτωβρίου. Το όψιμο ενδιαφέρον για τα Κ.Ε.Σ.Υ., εκδηλώνεται από την κυβέρνηση για επικοινωνιακούς λόγους, ενώ πριν από λίγο καιρό τα Κ.Ε.Σ.Υ. αγνοήθηκαν ως προς την κάλυψη θέσεων στους μόνιμους διορισμούς των προκηρύξεων 2ΕΑ και 3ΕΑ.
     Η Περιφερειακή Διευθύντρια μίλησε για ανάγκη καλύτερης οργάνωσης των Κ.Ε.Σ.Υ. και ότι προτίθεται να την υλοποιήσει σε συνεργασία με τους προϊστάμενους σε αυτά από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Η απάντηση μας για επικίνδυνη αναπαραγωγή ενός λόγου απαξίωσης των Κ.Ε.Σ.Υ. προκάλεσε την αντίδραση της κας Παραμυθιώτου και προς στιγμήν δημιουργήθηκε ένταση. Κατόπιν αναφέρθηκε σε ακατάλληλες κτιριακές υποδομές και την ανάγκη μετεγκατάστασης κάποιων Κ.Ε.Σ.Υ., όπως αυτό της Σύρου.
      Η προσέγγιση της συναίνεσης προς τους εκπροσώπους συλλόγων και σωματείων και η ταυτόχρονη υπεράσπιση κυβερνητικών επιλογών που ακολουθήθηκε από την Περιφερειακή Διευθύντρια, αλλά και τους προκατόχους της, επιχειρεί να δημιουργήσει μια επίφαση συμμαχίας μεταξύ αυτών που χαράσσουν πολιτικές, αυτών που τις εφαρμόζουν και αυτών που τις υφίστανται. Εμείς από τη θέση μας ζητάμε ξεκάθαρες απαντήσεις και σεβασμό απέναντι τους μαθητές με ειδικές και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και τις οικογένειες τους, τα σχολεία και τις δομές Ειδικής Αγωγής και τα εργασιακά μας δικαιώματα.
     Ένα τελευταίο σχόλιο σχετικά με τη διάθεση εργαζομένων στα Κ.Ε.Σ.Υ. και τους κοινωνικούς αυτοματισμούς που σπέρνονται και διαδίδονται με ταχύτητα covid-19. Αντιμαχόμαστε τις παράνομες διαθέσεις στα Κ.Ε.Σ.Υ. αλλά υπερασπιζόμαστε τον θεσμό. Εξάλλου είναι οι επιστήμονες ΕΕΠ που υλοποίησαν το έργο και υποστήριξαν τους σκοπούς λειτουργίας των ΚΔΑΥ-ΚΕΔΥ-ΚΕΣΥ από το έτος ίδρυσης τους έως σήμερα.

4 σχόλια:

  1. τις καλύτερες ευχές
    Για όλη τη βοήθεια που χρειάζεστε ή χρειάζεστε ένα δάνειο
    Επικοινωνήστε μόνο με το ALAIN FESTOR
    Και δεν θα απογοητευτείτε.
    Με αυτόν τον υπέροχο άνδρα ALAIN FESTOR
    Έλαβα το ποσό του δανείου 35.000 €
    δεν ήταν εύκολο, αλλά θεέ μου
    Το όνομά μου είναι ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΚΙΡΗΣ
    Είναι ένας άνθρωπος της καρδιάς που σέβεται πάντα τις υποχρεώσεις του.
    Είναι ο άνθρωπος του λόγου του
    Και σας ευχαριστώ πολύ για το Θεό που το βάζετε στο δρόμο μου.
    Θα τον ευχαριστώ πάντα για τα πάντα.
    Θα είμαι πάντα ευγνώμων σε αυτόν.
    Για περισσότερες πληροφορίες
    Επικοινωνήστε μαζί μου μέσω email στη διεύθυνση: giorgosbak89@gmail.com
    Ή επικοινωνήστε απευθείας με τον δανειστή: alainfestor1955@gmail.com
    Εάν δεν χρειάζεστε δάνειο
    Μπορείτε να ενημερώσετε τις οικογένειές σας, τους αδελφούς σας, τους φίλους σας.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τις καλύτερες ευχές
    Για όλη τη βοήθεια που χρειάζεστε ή χρειάζεστε ένα δάνειο
    Επικοινωνήστε μόνο με το ALAIN FESTOR
    Και δεν θα απογοητευτείτε.
    Με αυτόν τον υπέροχο άνδρα ALAIN FESTOR
    Έλαβα το ποσό του δανείου 35.000 €
    δεν ήταν εύκολο, αλλά θεέ μου
    Το όνομά μου είναι ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΚΙΡΗΣ
    Είναι ένας άνθρωπος της καρδιάς που σέβεται πάντα τις υποχρεώσεις του.
    Είναι ο άνθρωπος του λόγου του
    Και σας ευχαριστώ πολύ για το Θεό που το βάζετε στο δρόμο μου.
    Θα τον ευχαριστώ πάντα για τα πάντα.
    Θα είμαι πάντα ευγνώμων σε αυτόν.
    Για περισσότερες πληροφορίες
    Επικοινωνήστε μαζί μου μέσω email στη διεύθυνση: giorgosbak89@gmail.com
    Ή επικοινωνήστε απευθείας με τον δανειστή: alainfestor1955@gmail.com
    Εάν δεν χρειάζεστε δάνειο
    Μπορείτε να ενημερώσετε τις οικογένειές σας, τους αδελφούς σας, τους φίλους σας.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σας Κυρίες & Κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

    Χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο ή δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας προτείνω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447903159998 και λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

    Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να εκπληρώσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

    Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για ένα δάνειο.
    * Ευκολία - Μπορείτε να κάνετε αίτηση για δάνειο ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε.
    * Ευέλικτο ποσό - Εσείς αποφασίζετε πόσα θέλετε να δανειστείτε.
    * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειό σας εντός 24 ωρών από την έγκριση.
    * Ευέλικτο επιτόκιο - Προσιτό επιτόκιο 3%.
    * Υψηλά ποσοστά έγκρισης - Έχετε 99,9% πιθανότητες να λάβετε το δάνειο
    * Ευέλικτη Αποπληρωμή - Πρέπει να επιλέξετε την Ημερομηνία Αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
    * Απλή ηλεκτρονική εφαρμογή.
    * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και τεχνογνωσία.
    * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

    Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης οικονομικών. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μου τώρα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο γιατί έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο.

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω
    Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp/Telegram: +447903159998

    Οι μεσάζοντες/σύμβουλοι/μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα εργαστούμε μαζί προς όφελος όλων των εμπλεκομένων μερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Здравейте

    Получих имейла ви, бих искал да разберете, че ние не сме измамници, това е легитимна компания, преди да продължим по-

    нататък, бих искал да попълните формуляра за кандидатстване за заем, за да можем да ви изпратим условията на заема и

    договор за заем за този заем
    Здравейте.

    ИНФОРМАЦИЯ към кредитополучателя

    1) Име: ................................................ ....

    2) Държава: .............................................. .

    3) Адрес: ................................................ .

    4) Пол: .............................................. .....

    5) Семейно положение: .................................................

    6) Професия: .................................................

    7) Телефон: ................................................

    8) Кандидатствали ли сте преди .................................

    9) Месечен доход: .................................................

    10) Необходима сума на заема: ...................................

    11) Продължителност на заема: ..............................................

    12) Цел на заема: ................................................

    13) Религия: ................................................ .


    За връзка: ( frankdavidloanfirm3@gmail.com ) whatsapp; +380990168746


    Благодаря,
    Г-н Франк Дейвид



    Оферта за заем

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κήρυξη στάσης εργασίας την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.Ν.Α.) Γεωργίου Παπανδρέου 1, Τ.Κ.: 8...