Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΕΕΠ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Όπως γνωρίζετε, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μελών που θα εκπροσωπούν τους κλάδους μας στο Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. και το Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

Η συμμετοχή σας στην εκλογική διαδικασία είναι σημαντική, καθώς οι αιρετοί εκπροσωπούν θεσμικά τους κλάδους μας στα υπηρεσιακά συμβούλια, τα οποία διαχειρίζονται πολλά κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το ΕΕΠ και ΕΒΠ. Οι αιρετοί ελέγχουν τη νομιμότητα των διαδικασιών, φροντίζουν να διασφαλίζεται διαφάνεια και αξιοκρατία, υπερασπίζονται τα συμφέροντα των ειδικοτήτων μας στα υπηρεσιακά συμβούλια και συνεργάζονται στενά με τα συνδικαλιστικά όργανα, τους συλλόγους μας.

Με αφορμή τις εκλογές αυτές θα θέλαμε να αναδείξουμε τρία σημαντικά σημεία στα οποία το ζήτημα της εκπροσώπησής μας στα υπηρεσιακά συμβούλια είναι προβληματικό:
Από τους 152 υπηρετούντες στους κλάδους μας στο Νότιο Αιγαίο οι 10 μόνο είναι μόνιμοι. Αυτό σημαίνει ότι μόνο το 6% των μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ έχει δικαίωμα να εκλεγεί ως αιρετό μέλος, αν και όλοι έχουν δικαίωμα ψήφου.
Οι εκπρόσωποι του κλάδου ΕΒΠ δεν εκλέγονται ως αιρετοί αλλά ορίζονται για να συμμετάσχουν μόνο σε περιπτώσεις που τους αφορούν.
Τα Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. είναι διοικητικά όργανα που ασχολούνται αποκλειστικά με θέματα των κλάδων μας, αλλά συμμετέχουν σε αυτά μόνο δύο μέλη που μας εκπροσωπούν. Επομένως, σε ένα συμβούλιο για το ΕΕΠ και το ΕΒΠ οι ειδικότητες αυτές αποτελούν μειοψηφία.

Τέλος, θα πρέπει να τονίσουμε την αναγκαιότητα να ληφθεί υπόψη η νησιωτικότητα, κατά τη διενέργεια των εκλογών στο μέλλον και να δοθεί η δυνατότητα δημιουργίας εκλογικών κέντρων για τις ειδικότητές μας τουλάχιστον στα μεγάλα νησιά της περιφέρειας.

Ελπίζουμε, όταν έρθει ξανά η ώρα των εκλογών, μετά από δύο χρόνια, να έχει αυξηθεί σημαντικά μέσω διορισμών το ποσοστό των μόνιμων στην περιφέρειά μας, ώστε να υπάρχουν περισσότεροι και νέοι υποψήφιοι από όλους τους κλάδους ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Οι υποψήφιοι αιρετοί για το Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π Νοτίου Αιγαίου

Κώστας Γεροδιάκομος, Κοινωνικός Λειτουργός
Φωτεινή Ζαγγάτση, Ψυχολόγος
Αγγελική Τζάλλα, Ψυχολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κήρυξη στάσης εργασίας την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.Ν.Α.) Γεωργίου Παπανδρέου 1, Τ.Κ.: 8...