Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ ΣΤΗΝ Π.Δ.Ε ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017

 Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον αιρετό του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Βασίλη Βούγια, θα διατεθεί εξαρχής το 90% των πιστώσεων και για τα τρία προγράμματα ΕΣΠΑ που αφορούν τις ειδικότητες ΕΕΠ και ΕΒΠ. Ο αριθμός τους αναμένεται να κυμανθεί στα περσινά δεδομένα συνολικά αλλά δεν γνωρίζουμε ακόμη ποια θα είναι η κατανομή ανά περιφέρεια.
Εν αναμονή των εξελίξεων είναι χρήσιμο να έχουμε όλοι μια συνολική εικόνα για τις περσινές τοποθετήσεις αναπληρωτών. Να σημειωθεί ότι η διαδικασία τοποθετήσεων ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016 και ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2017, γιατί χρειάστηκε να αναζητηθούν υποψήφιοι από άλλες Π.Δ.Ε., καθώς εξαντλήθηκαν από το Δεκέμβριο οι πίνακες της ΠΔΕ Νοτίου Αιγαίου σε κάποιες ειδικότητες.
Όπως είναι ευνόητο, δεν είναι δεδομένο ότι οι τοποθετήσεις θα είναι οι ίδιες για το τρέχον σχολικό έτος. Θα διαμορφωθούν με βάση:
  • τον αριθμό των πιστώσεων που θα διατεθούν στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου – για το 2016-17 διατέθηκαν στην περιφέρεια 116 πιστώσεις ΕΕΠ και ΕΒΠ για όλα τα προγράμματα ΕΣΠΑ
  • τις δηλωμένες προτεραιότητες των σχολικών μονάδων
  • τις αλλαγές στα λειτουργικά κενά, όπως προέκυψαν μετά τις αποσπάσεις (για παράδειγμα, έχουν καλυφθεί οι θέσεις ψυχολόγου και κοινωνικού λειτουργού στο Ε.Ε.Γ. Σύρου και η θέση ψυχολόγου στο Ε.Ε.Γ. Ρόδου αλλά προέκυψαν αντίστοιχα κενά στο ΕΔΣ Σύρου, στο ΚΕΔΔΥ Σύρου και στο 1ο ΕΔΣ Σύρου).

Η συντονιστική ομάδα για την ίδρυση του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.Ν.Α.
Κώστας Γεροδιάκομος
Κωνσταντίνα Δεμένικα
Πόπη Κοντοφάκα
Άννα Λαφτσή




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Έκτακτο Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Νοτίου Αιγαίου

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.Ν.Α.) Γεωργίου Παπανδρέου 1, Τ.Κ.: ...