Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΙ ΠΕΡΣΙΝΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Α’ ΦΑΣΗΣ: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

Την Παρασκευή 1/9 έφθασε στις ΠΔΕ σε όλη την Ελλάδα ένα μέρος των πιστώσεων της α’ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ και έχουν ήδη ανακοινωθεί τα αριθμητικά δεδομένα ανά περιφερειακή διεύθυνση. Αναμένεται να διατεθούν και οι υπόλοιπες πιστώσεις τη Δευτέρα 4/9.


Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, στο Νότιο Αιγαίο αντιστοιχούν 102 συνολικά πιστώσεις στην α’ φάση στο 90% έναντι 116 πιστώσεων που διατέθηκαν πέρυσι σε όλες τις φάσεις, στο 100%.

Αυτό είναι ένα συνολικό δεδομένο. Η επιμέρους σύγκριση ανά ενότητα τοποθετήσεων (ΕΕΠ σε ΣΜΕΑΕ, ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ, ΕΕΠ σε ΚΕΔΔΥ, ΕΕΠ σε ΕΔΕΑΥ, ΕΒΠ στη Γενική Αγωγή και Σχολικοί Νοσηλευτές στη Γενική Αγωγή) δίνει μια σαφώς πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις διαφορές σε σχέση με πέρυσι.
Για το 2016-17 ο συγκριτικός πίνακας περιλαμβάνει τις τοποθετήσεις σε όλες τις φάσεις στο 100% ενώ για το 2017-18 τις διαθέσιμες πιστώσεις για όλες τις κατηγορίες στην α’ φάση και στο 90%.


Σημειώνεται διαφοροποίηση σε σχέση με την περσινή σχολική χρονιά με αξιοσημείωτα δεδομένα τα εξής:
  • Υπάρχουν 7 λιγότερες πιστώσεις για ΕΕΠ στις Σ.Μ.Ε.Α.Ε. Αυτό αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα, λόγω του ότι έχουν ιδρυθεί επιπλέον δύο νέες σχολικές μονάδες στο Νότιο Αιγαίο.
  • Υπάρχουν 2 πιστώσεις λιγότερες για ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ.
  • Υπάρχουν 8 πιστώσεις λιγότερες για ΕΔΕΑΥ κι αυτό σημαίνει ότι με αυτά τα δεδομένα θα λειτουργήσουν σε πρώτη φάση 4 ΕΔΕΑΥ λιγότερες στο Νότιο Αιγαίο σε σχέση με πέρυσι. Να σημειωθεί ότι πέρυσι καλύφθηκαν με προσωπικό και λειτούργησαν 13 από τις 16 ιδρυμένες ΕΔΕΑΥ.
  • Οι πιστώσεις για τα ΚΕΔΔΥ είναι κατά μια περισσότερες σε σχέση με πέρυσι.


Η συντονιστική ομάδα για την ίδρυση του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.Ν.Α.
Κώστας Γεροδιάκομος
Κωνσταντίνα Δεμένικα
Πόπη Κοντοφάκα
Άννα Λαφτσή

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους και καλή σχολική χρονιά να έχουμε!!!Πρέπει να πιέσουμε με αυτά τα νούμερα των πιστώσεων για τουλάχιστον 130 πιστώσεις σύνολο φέτος λόγω και των νέων ιδρυθέντων ΕΕΕΕΚ σε Κω και Σαντορίνη.7 λιγότερες πιστώσεις ΕΕΠ από πέρσι στα σχολεία!!!Συν άλλες 6 τουλάχιστον.... αν υπολογίσουμε έναν έξτρα λογοθεραπευτή, ψυχολόγο,εργοθεραπευτή...επί 2 και για τα 2 ΕΕΕΕΚ. 2 λιγότερους ΕΒΠ συν άλλους 2 τουλάχιστον ΕΒΠ με τα νέα πλαίσια.Σύνολο 4 ΕΒΠ. Και οι ΕΔΕΑΥ που είναι 8 λιγότερες πιστώσεις...Χρειάζονται σύνολο 25 ΕΕΠ και ΕΒΠ επιπλέον στις 102 που είναι ως τώρα για την πρώτη φάση...127...και αν υπολογίσουμε και ειδικότητες όπως λογοθεραπευτές κυρίως που γυρνάνε σε 2 και περισσότερα πλαίσια όπως στην Κάλυμνο και στην Ρόδο και αλλού...Πάμε 130+...Η μείωση στα πραγματικά λειτουργικά κενά είναι τεράστια για φέτος!!!Άντι για 10% για β φάση...χρειαζόμαστε τουλάχιστον 30% αύξηση!!!Σαν περιφέρεια θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα και λόγω της ιδιαιτερότητας των νησιών μας και των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν...δύσκολη πρόσβαση, ακριβά ενοίκια,κτλ...Η Κρήτη είχε τεράστια αύξηση σε πρώτη φάση.Πρέπει να διεκδικήσουμε και εμείς γιατί με αυτά τα νούμερα θα υπολειτουργούν αρκετά πλαίσια ή θα λειτουργούν με σοβαρά προβλήματα και με ανούσιες και άδικες μοιρασιές ειδικοτήτων που δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό πέρα της φύλαξης τελικά...Καλή μας δύναμη και καλή πρόσληψη σε όλους μας!!!Μας εύχομαι όλους μόνιμους και σύντομα σε μια δύσκολη περιφέρεια που επιλέξαμε να δουλέψουμε και να ζήσουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κήρυξη στάσης εργασίας την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.Ν.Α.) Γεωργίου Παπανδρέου 1, Τ.Κ.: 8...